26 februari 2022

Tír na nÓg

 Tír na nÓg, het land van de eeuwige jeugd.
Waar de onsterfelijke Sidhe leven.


Tír na nÓg is alleen bereikbaar via het water. Een deel van de tocht moet onder water worden afgelegd. Alleen de paarden van de sidhe zijn in staat over de golven te rijden alsof het vaste grond betreft. Oisín zit op het magische paard van Niamh als hij naar Tír na nÓg wordt gebracht. Als hij uiteindelijk terug wil schenkt Niamh hem een magisch paard. Ze waarschuwt hem dat hij niet de grond mag aanraken als hij terugkeert. Als Oisín terugkomt in Ierland schrikt hij van het feit dat er driehonderd jaar zijn verstreken. Hij valt van zijn rijdier en krijgt de last van alle verstreken aardse jaren over zich heen. Gelijk veroudert hij in een oogwenk. Aangezien alleen de sidhe het eiland kunnen betreden, mogen stervelingen alleen in hun gezelschap meereizen.


Grotere formaten en alle mogelijke materialen via Werk aan de Muur

Limited editions geprint op Fine Art papier op A3 of A4 formaat,

gesigneerd, genummerd en met Echtheids Certificaat Wij houden u graag op de hoogte middels onze Nieuwsbrief. Klik op deze link en laat u verassen met nieuwe producten en kijkjes achter de schermen.


Geen opmerkingen:

Kunstenaartje met een website.

 Vandaag heb ik drie werken ingebracht voor de selectie van KlimaatExpo '22 door Artworlds in samenwerking met Museum De Fundatie. Dat w...