25 november 2018

Facing the Storm

She's got guts (and an Umbrella)

Panorama (60 X 180 cm)
Soms zoekt de wind mij op.
Meestal als hij somber is.
Hij schuiffelt wat door de dooie blaadjes.
Later huilt hij door de kale takken en uiteindelijk raast hij om het huis.
Daarna gaat hij fluitend weg. Dan in alle stilte schijnt de maan door het raam.
Ik weet echt niet waarom zij dat doet ?

Tweeluik Links 60 X 90 cm
Tweeluik Rechts 60 X 90 cm

Korte omschrijving

Soms komt uit het niets slecht weer op je afgeraasd. Je ziet het aankomen en je hebt tijd om je voor te bereiden. Wat doe je? Wapen je jezelf tegen wat er aan komt of sla je op de vlucht?

Omschrijving

Na een lange zomerdag komt vanuit het westen uiteindelijk die zware onweersbui. Je kon het al voelen aan de opbouw van de vochtigheid in de warme, klamme lucht. Je weet dat het zal gaan spoken, striemende regen, heftige windvlagen en misschien zelfs hagel. Tegelijk weet je dat de ontlading bevrijdend zal zijn en erna is alles weer fris en kleurig. En die meid met haar plu?Nou, die durft de confrontatie wel aan.

Techniek

Panorama van het uitzicht op mijn terras, een blik over de Heilige Geest polder bij Leimuiden. Zeven foto's van een onweersbui die snel nadert vormen de basis van dit panorama. Uit een oud mode tijdschrift komt de dame met de plu, uitgeknipt opgeplakt. De meeuwen hebben we ontmoet tijdens een reisje naar Texel, foto's van Vashti , uitgeknipt en opgeplakt. Foto van een kikker uit een natuurblad, een volle maan van het internet complementeren de compositie. Een en ander ingescand en de kleuren wat bijgesteld in Photoshop.

webshop link

Grotere formaten en alle mogelijke materialen via Werk aan de Muur


Limited editions geprint op Fine Art papier op A3 of A4 formaat,

gesigneerd, genummerd en met Echtheids CertificaatEr bestaat ook nog een versie in één geheel en er is een versie met tekst, voor meer informatie volg onze Nieuwsbrief!


Literatuur


Natuurlijk valt er ook iets te lezen
  Opwaaiende Zomerjurken. Oek de Jong

Muziek aanbeveling

Van dit album het nummer I Tokuni vrij vertaald De Mist hoort voor mij bij het onderstaande plaatje Facing The Storm. De zangeres Eivor, afkomstig van de Faroer eilanden zingt in haar eigen taal, de muziek is een soort Mystieke Neo-Folk met roots in de Noors/Germaanse sagen en legenden.
Geen opmerkingen:

Kunstenaartje met een website.

 Vandaag heb ik drie werken ingebracht voor de selectie van KlimaatExpo '22 door Artworlds in samenwerking met Museum De Fundatie. Dat w...