15 augustus 2019

Oh My Deer

Wedding the LandKorte omschrijving

Zonder zich te onderwerpen en samen te gaan met het vrouwelijke aspect heeft zijn koningschap geen zin, zonder deze balans zal het Land verdorren en ten onder gaan.

Omschrijving

De nieuwe Koning komt pas aan de macht als hij zich (symbolisch) met het land verbonden heeft. Het Land, De Moeder Godin, wordt vertegenwoordigd door een priesteres die optreed als de Godin in een van haar verschijningsvormen, de Maagd. Na een lange jacht door het wilde Woud komen de Koning en de Godin uiteindelijk samen en wordt het huwelijk voltrokken. Op deze wijze wordt de verbinding tussen heerser en het Land tot stand gebracht om zo welvaart, voorspoed en vruchtbaarheid te garanderen. Zonder zich te onderwerpen en samen te gaan met het vrouwelijke aspect heeft zijn koningschap geen zin, zonder deze balans zal het Land verdorren en ten onder gaan.

Techniek

Een vrij ingewikkelde collage deze keer. Het paard en de ruiter komen uit een duits boekje over middeleeuwse museumstukken met name harnassen en pantsers. De kop van de ruiter komt uit een oud natuurfotoboek over Zuid Amerika. De dame komt uit een gerenommeerd tijdschrift en de kop komt uit het maandblad van Natuurmonumenten. Met zorg handgeknipt en geplakt. Evenals de boom. Het gedeelte met het wortelstelsel is handgeknipt en gecopieerd. Het gecopieerde exemplaar is omgekeerd op het origineel geplaatst om de kroon te vormen. Deze combinatie is ingescanned en in Photoshop bewerkt. Aan dat gedeelte is de ruiter/paard combinatie toegevoegd. Hierna is een foto van een webachtig hekwerk over de achtergrond heengeprint. Hier is de gemaakte boom overheen geplakt en als laatste de combinatie dame/hinde toegevoegd.
Het geheel weer opnieuw ingescanned en van wat kleur en kleine details voorzien.

webshop link

Bestel nu!Literatuur

The mists of Avalon


Muziek

Geen opmerkingen:

De Nachtwaker's Wijkplaats

QAT  Oom Joop zat voor de half geopende deur in de miezerende regen een afgekloven sigaartje te roken.   “Ik ben nog niet open maat”, zei hi...