20 september 2018

Penguin look alike contest


Pink provokes the established order

Een gure koude kust wordt bestormd door religieuze pinguïn lookalikes. Kennelijk vermomd om op de plaatselijke bevolking te lijken die vrijwel uitsluitend uit pinguïns bestaat. Maar ook hier heeft de vooruitgang niet stilgestaan en de eerst toeriste is al aan het strand gearriveerd. Kennelijk wordt hierdoor het territorium gedrag van de religieuzen getriggered.

Omschrijving

Ontstaan uit het ongenoegen tot de bekeringsdrang van het christendom waarbij zelfs niet geschuwd wordt om actief stammen te bereiken die tot nog toe geen contact hebben gehad met de westerse wereld. Naast het woord van god worden meteen broekjes en bustehouders opgedrongen. Persoonlijk vermoed ik dat zelfs de drang bestaat om dit aan wilde dieren op te leggen, ik heb dit echter nog niet onomstotelijk kunnen bewijzen.

Techniek


Dubbelpagina met foto Falklandeilanden uit een gerenommeerd magazine gescheurd, ingescand en in PS weer aan elkaar gekoppeld. Tweede foto van pinguïns onder water – uit hetzelfde magazine – ingescand en als laag toegevoegd aan eerste scan. Bovenste laag gedeeltelijk transparant gemaakt en de twee lagen samengevoegd en daarna geprint. Roze dame uit een mode catalogus geknipt en op de print geplakt. Op internet op nonnen gegoogeld en plaatje van twee nonnen te water gevonden. Collage ingescand en plaatje nonnen in gemonteerd. Lagen samengevoegd tot uiteindelijke print.

Webshoplink

Geen opmerkingen:

Kunstenaartje met een website.

 Vandaag heb ik drie werken ingebracht voor de selectie van KlimaatExpo '22 door Artworlds in samenwerking met Museum De Fundatie. Dat w...