13 september 2018

Gorgon Grandchild

Not your typical vegan girl....
Korte omschrijving

Mythisch Gorgonachtig vrouwspersoon verlaat een met leeggeroofde eieren bezaaide vlakte ergens in of nabij Rome.

Omschrijving

De Gorgonen waren drie afgrijselijke zusters, dochters van twee zeegoden. Van deze drie was Medusa de bekendste. Dit zou haar dochter kunnen zijn. De achtergrond bestaat uit de markt van Trajanus nabij het Foro di Augusto in Rome. De met eieren bezaaide vlakte is een broedplaats van Pinguïns en Stormvogels op de Falkland Eilanden. Ook zee gerelateerde creaturen.

Techniek


Foto van Foro di Augusto uit een tijdschrift geroofd, evenals de vlakte op de Falklands. Beiden geknipt en daarna samengevoegd en als een geheel ingescand. Dame in een sterretjesjurk uit modeblad geknipt, gezicht verwijdert en vervangen door een merkwaardig masker gevonden op een steampunk website. Foto van een boomstronk met paddenstoelen gekopieerd en vermenigvuldigd drie stuks op elkaar gemonteerd om complete boom te maken. Ingescand en zowel normaal als gespiegeld afgedrukt en weer uitgeknipt en toegevoegd aan de achtergrond. Totaal wederom gescand en in PhotoShop bewerkt.

Webshoplink

Geen opmerkingen:

Kunstenaartje met een website.

 Vandaag heb ik drie werken ingebracht voor de selectie van KlimaatExpo '22 door Artworlds in samenwerking met Museum De Fundatie. Dat w...